Hvad er et skilsmisseskøde? Og hvorfor skal det laves?

Hvad er et skilsmisseskøde? Og hvorfor skal det laves?

Hvis du står midt i en skilsmisse, så er der uden tvivl en masse følelser og tanker, der fylder i dit hoved og generelt i dit liv. Det sidste i verden, du sikkert har overskud til, er at forholde dig til alle mulige praktiske dokumenter, der skal udfyldes.

Men desværre følger der med skilsmisser også en masse praktisk, der skal ordnes. Og en af de praktiske ting, du skal til at tage stilling til, er at få udarbejdet et skilsmisseskøde. I hvert fald hvis du sammen med din tidligere ægtefælle har ejet en bolig.

Du behøver heldigvis ikke at stå med det hele selv. Hvis du klikker ind på https://www.nemadvokat.dk/boligadvokat/skilsmisseskoede/, vil du nemlig hurtigt blive klogere på, hvad et skilsmisseskøde er, hvorfor det skal laves, og du vil også kunne få hjælp af en advokat, der kan tage sig af hele processen for dig, så det hele bliver lidt mere overskueligt.

Men hvad er så et skilsmisseskøde? 

Når en bolig skal skifte ejere, så skal der udarbejdes et nyt skøde. Det gælder både, når en bolig er blevet købt af nogle nye, men det gælder også, når en bolig, der tidligere har været ejet af to personer, nu kun skal ejes af den ene af de to. Og sådan en situation sker som regel, når ægtefæller går fra hinanden.

For som gift har man ofte det, der kaldes et formuefællesskab, der også af de fleste kendes som fælleseje. Og hvis ægtefæller går fra hinanden, og de sammen ejer en bolig, så kan denne overdrages til den ene af de to parter. Men det kræver altså et nyt skøde – nemlig et skilsmisseskøde.

Hvad indeholder sådan et skøde?

Det lyder jo i sig selv simpelt nok, at den ene part i et ægteskab kan overtage ejerskabet af en fælles bolig med et nyt skøde. Men der er flere steps, som I skal igennem, før en boligs ejerskab er skiftet. Og netop derfor kan det være en god idé at søge hjælp hos en advokat, der kan rådgive og vejlede gennem hele processen.

Skødet skal indeholde grundlæggende oplysninger om ejendommens ejerskift og vilkårene for overdragelsen, og det vil en advokat kunne hjælpe med at udarbejde, så det bliver lige efter bogen.

Når et køb foretages normalt, så bliver der som regel udarbejdet en købsaftale, men i forbindelse med en skilsmisse vil man i stedet som regel lave en bodeling. Og først når bodelingen eller en eventuel købsaftale mellem de tidligere ægtefæller er indgået, kan skilsmisseskødet laves.

Skødet skal tinglyses

Efter skilsmisseskødet er lavet, så skal det tinglyses, så den nye ejer af boligen fremgår offentligt. Men med et skilsmisseskøde slipper I for at betale de samme afgifter, som der ellers skal betales ved et huskøb.

Med en skilsmissebevilling fra det offentlige kan I nemlig nøjes med at betale en fast afgift til staten på 1.750 kroner for tinglysningen frem for at betale den almindelige tinglysningsafgift, som er 0,6 procent af købesummen. Men alt det vil en advokat også let kunne hjælpe jer igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *