Garn kan anvendes til mange formål

Garn kan anvendes til mange formål

Garn kan faktisk bruges til andet end til at strikke strømper. Rigtig mange forbinder garn med kedelige, kradsende hjemmestrikkede strømper fra tanten eller bedstemoren. Garn kan bruges til rigtig mange kreative formål, og både habile strikke- og hækleeksperter og nybegyndere kan kaste sig ud i at bruge garn på mange måder.

Når du skal i gang med et kreativt projekt, er det en god idé at tænke på, hvad formålet er med projektet, og om du kan overskue det. Rigtig mange begynder på uoverskuelige projekter, som de aldrig bliver færdige med – og det er jo ikke særligt fedt, vel? Derfor er det en god idé at starte med små projekter, og jo bedre og mere øvet man er, kan man kaste sig ud i det mere udfordrende og krævende arbejde. Her får du et par gode tips til, hvordan garn kan anvendes.

Begynd på dit kreative projekt

Der findes som nævnt mange måder at bruge garn på. Man kan både hækle, strikke og flette med det. Når du skal i gang med dit projekt, er det en særdeles god idé først at bestemme dig for, hvad du vil lave. Skal det være et stykke tøj? Noget pynt til hjemme? En gave? Eller måske har du en helt anden skør idé?

Hvis du eksempelvis vil hækle en bamse, så kan du søge efter inspiration og opskrifter på internettet. Det er også en idé at bruge dit lokale bibliotek, som med garanti udlåner mange bøger om hækling. Måske vil du prøve kræfter med broderi? Kun fantasien sætter grænser!

Det kan også være, at du vil strikke et stykke tøj. Der kan internettet og biblioteket i den grad også være behjælpelig. Hvis du er nybegynder kan det være svært at vide, hvor man skal begynde med at hækle, strikke, brodere eller flette. Der kan videoer på eksempelvis YouTube hjælpe meget. Her lægger folk videoer ud af, hvordan de strikker og hækler – og så er det bare at have tungen lige i munden og følge med.

Der findes meget forskelligt garn

Når du skal starte på dit kreative projekt, så er det en rigtig god idé at overveje, hvilken slags garn du skal anvende. Hvis du følger en opskrift, så står der ofte beskrevet, hvilken slags garn du skal bruge, og hvilken størrelse pinde til at strikke med eller nåle til at hækle med, som du skal bruge.

Der findes mange forskellige garntyper. De typiske er garn af bomuld, garner af uld, garn af akryl og garn af stof. De forskellige typer anvendes til forskellige formål. For eksempel er bomuldsgarn rigtig god til tøj, bamser og tæpper, og uld er god til tøj. Akrylgarn er til gengæld billigere end de fleste andre naturligt fremstillede garntyper, og det bruges blandt andet til huer, vanter og legetøj. Stofgarn kan bruges til at fremstille større ting som puder, tæpper og tasker.

Når du skal vælge garner, så skal du selvfølgelig også tænke i farver. Garner findes i stort set alle farver og i rigtig mange nuancer. Nogle typer er mønstrede og har glimmer eller andre effekter i. Nu er det bare dig, der skal bestemme dig for, hvilke farver du godt kan lide og som kan passe perfekt til dit næste garnprojekt. God fornøjelse!

PS. Hvis du er til gratis strikkeopskrifter, så besøg strikkeguru.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *