5 fordele ved at bruge elcykel

5 fordele ved at bruge elcykel

I en verden hvor der er høj fokus på klima og sundhed er det ikke længere uden betydning hvilket transportmiddel vi vælger til daglig. Nogle transportmidler er ikke miljøvenlige mens andre er knap så gode for vores kondition og helbred. Elcyklen er især et populært emne i disse dage, og det er med god grund.

Forneden kan du læse om de 5 primære fordele ved at investere i en elcykel, som både dækker økonomi, helbred og bæredygtighed.

1.Begræns din CO2-udledning

Først og fremmest er elcyklen er mere miljørigtigt alternativ til eksempelvis bilen. Elcyklen drives af din egen styrke og kan hjælpes lidt på vej af en eldrevet motor, som kører på et genopladeligt batteri.

CO2-udledningen er derfor minimal, og med en elcykel er du derfor med til at bidrage til den grønne omstilling. Ved elcyklen er der ingen os, og den er derfor forholdsvis neutral i byen.

2.Sæt gang i din motion

Bilen eller bussen kan ofte være den nemme løsning, hvis man skal på arbejde eller i skole, men i disse køretøjer bevæger man sig ikke, og de har således ingen positiv effekt på ens kondition og sundhed.

En elcykel indeholder også hjul og pedaler, og en god fremgang kræver derfor at du bruger din krop og dine muskler. Din krop holdes således i gang, og er du træt sidst på dagen, så kan du få lidt hjælp af den diskrete motor på cyklen.

Hos Boxbike.dk har det et solidt udvalg af elcykler, så du kan finde den model der passer bedst til dine behov.

3.Altid ledige p-pladser

At køre bil i byen kan være en stressende og ubehagelig del af hverdagen, og jagten på p-pladser vil de fleste være foruden.

Med en elcykel undgår man fuldstændig at skulle lede efter de begrænsede parkeringspladser, og man kan til enhver tid finde en plads ved de almindelige cykler, på fortovet eller lignende. Desuden skal man ikke betale for cykel-parkering, så der er også en økonomisk gevinst ved dette køretøj.

4.Nem at vedligeholde

En bil kræver vedligehold, syn og ikke mindst en masse brændstof. Det er både tidskrævende at holde bilen intakt og også dyrt at køre mange kilometer dagligt.

Med en elcykel kan man selv stå for opladningen, så transportmidlet altid er klar og parat til afgang. Med cyklens elcykel batteri kan du ofte køre mellem 34 og 45 kilometer på blot en enkelt opladning.

En elcykel kan desuden serviceres og tjekkes af din lokale cykelmekaniker eller dig selv, så du også på den måde kan spare mange penge på bilmekanikeren

5.Let at styre

For nogle mennesker kan det virke afskrækkende at deres cykel pludselig haren motor. Men en elcykel er ikke meget anderledes end en traditionel cykel, og er man vant til at cykle, så kan man hurtigt lære at betjene gearene på en elcykel.

Cyklen er især udbredt blandt ældre mennesker, som måske ikke har det store kendskab til teknik, men det er alligevel særdeles ligetil for senior-borgere at komme frem på elcyklen i ro og mag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.