Dette skal du vide, inden du underskriver købsaftalen på dit nye hus

Dette skal du vide, inden du underskriver købsaftalen på dit nye hus

Du skal til at købe dit drømmehus. Alt, du mangler at gøre, er at underskrive købsaftalen. Men har du læst din kontrakt ordentligt igennem, og hvordan kan du vide dig sikker på, at alting er i orden? Hvis du vil undgå problemer, når du køber nyt hus, skal du hyre en boligadvokat f.eks. boligadvokaterne hos Hviid, som rådgiver dig i at indgå den bedste bolighandel. Læs her, hvorfor det er en god ide at få rådgivning af en boligadvokat, inden du sætter din underskrift. 

 

På din side

Når du køber et hus, er der en ejendomsmægler til stede, som ordner alt det praktiske med handlen. Mange huskøbere stoler på, at alting går rigtigt for sig, så længe der er en ejendomsmægler til stede under købet, men ejendomsmægleren rådgiver sælger og er interesseret i at lave den bedste handel på sælgers vegne, derfor kan du ikke være sikker på, at alt hvad ejendomsmægleren siger og gør er i din interesse. Efter købet, kan der komme ubehagelige overraskelser, eller informationer omkring huset, som du ikke kendte til, før du skrev under på kontrakten, men hvis du ansætter en boligadvokat er denne altid på din side. En boligadvokat stiller sig kritisk overfor sælger og sørger for, at du får den bedste handel. Boligadvokaten læser din købsaftale igennem samt andre dokumenter såsom tilstandsrapporten. Hvis der er informationer, som mangler, sørger advokaten for at skaffe dem, så du ikke går blind ind i en bolighandel.

 

Hvorfor kan ejendomsmægleren ikke rådgive køber?

Før i tiden kunne ejendomsmægleren både repræsentere sælger og køber, men sådan er det ikke længere. Ifølge loven må en rådgiver kun repræsentere den ene part, derfor repræsenterer ejendomsmægleren kun køberen. Det betyder, at ejendomsmægleren ikke kan gøres ansvarlig, hvis du oplever problemer eller føler dig snydt i forbindelse med et huskøb. Det er derfor en rigtig god ide, hvis du  anskaffer dig din egen rådgiver, nemlig en boligadvokat. På denne måde kan du være sikker på, at du ikke bliver snydt, når du indgår i en bolighandel.

 

Hvad kan din boligadvokat hjælpe dig med?

Udover boligkøb kan din boligadvokat også rådgive dig omkring lånetyper. Når du går til din bank for at låne penge til at finansiere dit nye hus, kan det være svært at vurdere, hvilket lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Du kan ikke altid stole på, at banken giver dig den bedste rådgivning, for den er interesseret i at tjene penge på dig. En boligadvokat, derimod, er ansat af dig til at varetage dine interesser, og derfor kan du trygt lytte til din boligadvokat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.