6 prompts (ChatGPT) der kan hjælpe dig i din hverdag

6 prompts (ChatGPT) der kan hjælpe dig i din hverdag

Kunstig intelligens som ChatGPT åbner op for mange nye muligheder i hverdagen. Her får du 6 konkrete forslag til, hvordan du kan udnytte AI-assistenter til at lette din hverdag med praktiske opgaver og bedre overblik.

Når du får svar på dine prompt fra ChatGPT, så kan du ikke være sikker på svaret er 100% korrekt. 

Lav indkøbsliste ud fra opskrifter

Prompt: Jeg skal lave lasagne, carbonara og burritos i næste uge. Lav en detaljeret indkøbsliste med alle de ingredienser, jeg skal bruge til de 3 opskrifter.

Svar: For at lave lasagne, carbonara og burritos skal du købe: hakket oksekød, lasagneplader, tomatsovs, mozzarella, fløde, bacon, æg, parmesanost, hvidløg, spaghetti, kidneybønner, ris, majs, avocado, tomat, løg, tacofars, wraps, creme fraiche og salat.

Pakkeliste til specifik destination

Prompt: Jeg skal en uge til Gran Canaria. Lav en detaljeret pakkeliste til turen.

Svar: Her er en pakkeliste til 1 uges ferie på Gran Canaria: Solcreme og aftersun, lette sommertøj og shorts, badetøj, strandhåndklæder, sandaler, vandrestøvler, en varm trøje til aftenerne, toiletsager, hårtørrer, solbriller, pandehat, bøger eller tablet, oplader, medicin, pas og rejsedokumenter.

Oversæt tekst

Prompt: Oversæt denne tekst til engelsk: I morgen skal jeg besøge min mor og hjælpe hende med at male stuen. Derefter skal jeg hente min datter fra fodbold og lave aftensmad til familien.

Svar: Tomorrow I will visit my mother and help her paint the living room. Then I will pick up my daughter from football practice and make dinner for the family.

Forslag til film, bøger mv.

Prompt: Jeg kan godt lide fantasy og sci-fi film med god karakterudvikling. Anbefal 3-4 film i den genre jeg ikke allerede har set som Star Wars, Harry Potter og Ringenes Herre.

Svar: Her er nogle anbefalinger til fantasy/sci-fi film med god karakterudvikling som du måske ikke har set: Interstellar, Inception, Dune (2021), The Matrix, Her, Ex Machina, Arrival, District 9.

Planlæg bytur

Prompt: Jeg skal på bytur med vennerne næste fredag aften i det indre København. Foreslå en optimal rute hvor vi kan nå 5-6 interessante caféer eller barer, og giv eksempler på steder undervejs.

Svar: Her er et forslag til en god bytur til 5 cafeer/barer i Indre By, København næste fredag aften:

Start med drinks og tapas på Gilt (Kompagnistræde). Gå derefter videre til Lidkoeb (Vesterbrogade) for deres berømte karrysuppe og hyggelige gårdmiljø. Opsøg herefter den legendariske jazzbar La Fontaine (Kompagnistræde) før I går videre til trendy Ruby (Nybrogade) for deres berømte burgere. Afslut turen med drinks og dans til DJs på Kulturhuset Islands Brygge.

Forklar emne for et barn

Prompt: Forklar hvad kunstig intelligens er på en simpel måde til et 10-årigt barn.

Svar: Kunstig intelligens er computere, der er blevet virkelig kloge og kan lære ligesom mennesker. De store computere kaldes robotter og kan gøre mange ting som f.eks. at snakke med os, svare på spørgsmål og lege forskellige spil. Robotterne lærer hele tiden mere ved at “øve sig”, på samme måde som børn bliver klogere af at gå i skole. Nogle robotter kan endda fortælle sjove historier eller tegne flotte billeder! Men de kan ikke gøre alting som mennesker endnu.

Alle disse er prompts uden den store “dybde”, men skal mest af alt fungere som inspiration til, at prompts kan bruges stort set alle steder både på arbejde og der hjemme. Hvis du ønsker at blive klogere på at prompte, så kan du eksempelvis læse denne guide og at prompte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *