3 ting at huske til begravelsen

3 ting at huske til begravelsen

Der kan være mange ting at huske i forbindelse med en begravelse. Og det kan være særligt svært at overskue, fordi man er ramt af sorg og stressende tanker, hvilket gør det svært at fokusere på de praktiske anliggender. Der er dog ingen vej uden om at planlægge begravelsen, der skal finde sted kort tid efter dødsfaldet, hvilet stiller krav om hurtig planlægning.

Kontakt bedemanden

Når nogen går bort, vil der være en række praktiske opgaver, hvor bedemandens begravelseshjælp er uvurderlig.      

Det hænger sammen med, at bedemanden er ekspert i de mange forhold, der skal klares i forbindelse med netop dødsfaldet. Det er f.eks. forhold omkring at bestille en kiste eller urne, at indrykke en dødsannonce, at få bestilt blomsterkranse og meget mere. Dertil varetager bedemanden en række helt særlige opgaver, som består i at gøre den afdøde klar til begravelsen, køre rustvogn etc.

Tænk over hvad der skal siges

Når man skal planlægge en begravelse, er der mange ting, der skal klares. Men det man husker, er ofte selve ceremonien. Her er der særligt en ting, som er vigtig, og det er mindehøjtideligheden i kirken. Præsten skal naturligvis sige nogle ord om den afdøde, og det er her, hvor du skal forsyne præsten med ord og fortællinger om det liv, der er blevet afsluttet. Tænk meget over, hvilke ord der skal fortælles, og om du evt. har nogle anekdoter, der opsummerer den person, som den nu afdøde var.

Det er meget vigtigt at få sagt ordentligt farvel, da det spiller en stor rolle i forhold til at bearbejde sin sorg og finde plads til at acceptere den nye virkelighed uden en kær.

Tal med dine børn om det                                         

Hvis du har børn, som også bliver stærkt påvirket af tabet, er det vigtigt, at du taler med dem om hvad der er sket. Særligt de yngre børn har brug for nogle trøstende ord, som hjælper dem med at forstå. Det behøver ikke at være skåret ud i detaljer, men det at fortælle, at morfar er taget til himmels og derfor er mor ked af det, kan være med til at lade børnene forstå, hvad der sker – samt at vise det helt naturlige i at være ked af det i situationen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *