Mange foretrækker en sød hvidvin en lækker sommerdag

Mange foretrækker en sød hvidvin en lækker sommerdag

Søde hvidvine kan fremstilles af en række forskellige druesorter, herunder Riesling, Chenin Blanc, Gewurztraminer og Moscato. Disse søde hvidvine har typisk et lavt alkohol indhold og normalt et restsukkerindhold, der varierer fra moderat til meget sødt. Søde hvidvine serveres ofte som en aperitif før måltider eller til desserter, men de kan også passe godt sammen med mange retter. For eksempel passer Gewurztraminer’s karakteristiske aromaer og smag godt til krydret mad som thailandsk mad, mens Riesling passer godt til fisk og skaldyrsretter som laks eller helleflynder. Sødere vinsorter som Moscato er ideelle til til mildere retter som salater, oste og lettere pastaretter. Søde hvidvine er også et godt valg til festligheder, da de passer godt til mange festlige retter. De kan nydes året rundt og er det perfekte tilbehør til enhver særlig lejlighed. En sød hvidvin er altså et sikkert valg.

Her er 5 gode anledninger hvor vi tænker du kan nyde et godt glas vin

1. En romantisk middag for to er en af de bedste lejligheder til at nyde en sød hvidvin. Uanset om det er et jubilæum, Valentinsdag eller bare fordi det er fordi, kan en flaske sød hvidvin gøre aftenen endnu mere speciel. Vælg en flaske med blomsternoter og subtile frugtsmag som f.eks. riesling eller chenin blanc til en romantisk aften, som du sent vil glemme.

2. Fødselsdage er en anden glimrende lejlighed til at nyde en sød hvidvin. Uanset om det er din egen fødselsdag eller en du kender, hvorfor så ikke servere en lækker mousserende Moscato med dens frugtagtige aromaer og smag? Denne lette og søde variant vil helt sikkert behage de fleste smagsløg og bidrage til at gøre enhver fødselsdag endnu mere mindeværdig.

3. Dimissioner er også en god anledning til at åbne en flaske sød hvidvin! Fejr alt det hårde arbejde, som din dimittend har udført, med noget særligt som Gewurztraminer, som vil sikre, at de får en aften, de aldrig glemmer!

4. Middagsselskaber med venner kræver altid noget særligt – og hvad er bedre end en dejlig afkølet flaske sød hvidvin? Uanset om det er Riesling eller Chenin Blanc, vil disse forfriskende vine give aftenen et ekstra glimt i øjet, når du mødes med vennerne over god mad og drikkevarer.

5. Højtider som jul og nytårsaften er gode tidspunkter til at nippe til nogle søde hvidvine af høj kvalitet fra hele verden. Fra Frankrigs Sauternes, der er lavet på Semillon-druer, til Californiens senhøstede Zinfandel, er der noget for enhver smag på denne tid af året – hvilket gør den endnu mere speciel.

Du bestemmer selvfølgelig helt selv hvornår du vil drikke et glas vin. Man skal huske på, at der er ingen tvang. Det er dog vigtigt at fejre de små og store ting i livet. Dette kan gøres med et godt glas vin – uden tvivl og uden skade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *