Skal du have en hundehvalp? Dette skal du have styr på

Skal du have en hundehvalp? Dette skal du have styr på

At anskaffe sig en hund er en større beslutning, og det kræver god forberedelse – og ikke mindst omtanke. For I inviterer et levende væsen ind i hjemmet, der potentielt set er med jer de næste 10-15 år. Det er en del tid at tilbyde et levende væsen, og det er jeres ansvar, at I skaber de bedste rammer for hunden, så den trives og har det bedst muligt. Herunder finder I en god guide, der kan hjælpe jer lidt på vej, så I kan forberede jer bedst muligt, inden hvalpen ankommer.

Fodder og mad

Hundefoder er ret essentielt, når I skal tage jer af en hund hver eneste dag flere gange om dagen. Her er det vigtigt, at I sætter jer ind i, hvilken slags mad, I skal give hvalpen. Der findes nemlig forskellige variationer af mad, som jeres hund skal have i løbet af de første år. Der er altså mad til hvalpe, mad til den unge hund og mad til den voksne hund. Hvis I ikke vidste dette, er det bestemt et tegn på, at det er et godt sted at starte med at sætte jer ind i de behov, en hund har de første år af dens liv.

Hundekurv og soveplads

Og så skal hunden naturligvis også have en hundekurv og en soveplads. En hundekurv er i mange tilfælde placeret tæt på hoveddøren, så I også hurtigt kan lukke den ud. Kurven kan være placeret i bryggerset, så hunden har mulighed for at trække sig, hvis den har lyst til at være alene, og selv opsøge jer, når den har behov for det.

De fleste, der har hund, lader hunden følge dem med i seng. Derfor kan det også være oplagt at anskaffe en hundeseng, I kan placere inde ved siden af jeres egen seng, så den ved, at når det er der, I går ind, så er det for at falde til ro og sove.

Halsbånd og sele

Og så skal hunden naturligvis luftes – flere gange om dagen. Dette kræver et halsbånd og en sele, som er en af de bedste alternativer, når I skal have hunden i snor. Det støtter godt om hunden, uden at den bliver kvalt i et halsbånd. Og husk at starte tidligt med træningen, så hunden vænner sig til at gå med selve – det vil bestemt betale sig senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *