Sådan skaber du en børnevenlig have

Sådan skaber du en børnevenlig have

Dette indhold er sponsoreret. Når du køber hus, er det som regel fordi du enten har brug for mere plads, eller fordi du skal til at udvide familien. Med børn opstår behovet for et aktivitetsområde eller en legeplads. Og med hus kommer også ofte en have! Haven er det helt oplagte sted at forvandle til legeområde for børn i alle aldre. Der er plads til leg og sjove aktiviteter, så det eneste du skal overveje er hvilke elementer du har plads til, og hvordan du gør det børnesikkert. Se med her og få inspiration!

Inddel din have i aktivitetsrum

En børnevenlig have er ikke lig med én stor legeplads i plastik! Opgrader legepladsen med et nyt gyngestativ, og del derefter resten af legeområdet op i små rum. Hver enkelt aktivitetsrum kan have hver sin funktion, hvor der enten kan slappes af eller leges. Du kan forsøge dig med en hjemmelavet sandkasse, hvor børnene har mulighed for at udfolde sig kreativt eller mærke varmen fra sandet i de varme sommermåneder. En bålplads inviterer eksempelvis til hygge, hvor du sammen med børnene kan lave snobrød eller popcorn. Det kan i hvert fald give anledning til både sjove aktiviteter og afslapning, hvis du deler haven op!

Giv haven liv med insekter 

En vild have med insekter og smådyr, er altid et hit blandt børn. Du kan lave et såkaldt insekthotel, hvor du fylder forskellige små rum med materialer der tiltrækker bier, mariehøns eller insekter. Det lille hjem til insekterne kan du sammen med børnene pynte, male og endda give et navn, så det bliver til en sjov aktivitet for børnene. Og alt imens børnene undersøger og betragter det summende liv, bidrager de små væsner også til havens naturlige balance. Bier er eksempelvis et insekt der hjælper med bestøvning af blomster, så det er både til havens og børnenes fordel! 

Sørg for at gøre haven børnesikker

Hvis dine børn skal have mulighed for at lege sikkert i haven, er det også vigtigt at du holder den fuldstændig fri for giftige planter – især mens børnene er små. Særligt giftige bærbuske som snebær og kristtorn har et attraktiv udseende, og kan potentielt være fristende for små børn at putte i munden og smage på, så derfor bør du rådføre dig ved dit lokale havecenter inden du planter disse buske. Derudover kan det være en god idé at indhegne haven med et hegn eller en hæk, så børnene kan færdes i haven uden bekymring for at de går på opdagelse uden for grunden.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.