Sådan plejer du dit skæg

Sådan plejer du dit skæg

Det er blandt meget populært at få langt skæg for tiden. Men det kræver altså også, at det bliver velholdt og plejer ordentligt. Ellers er det ikke et særlig smart look at rende rundt med.  

Pleje af skæg handler om meget mere end blot at sørge for at det bliver klippet og studset med jævne mellemrum. Læs med her for at se nogle gode råd om, hvordan du kan pleje dit skæg ordentligt.  

Det skal vaskes jævnligt 

Ligesom med alt andet længere hår på kroppen, så skal dit skæg vaskes med jævne mellemrum – og der skal bruges shampoo i det! 

Det ville naturligvis være det allerbedste, hvis du kunne tage et bad hver dag. Har du for eksempel tid til en hurtig skyller hver morgen? Det er nu ikke alle, der har tiden til at komme i bad hver dag. Derfor er det vigtigt, at du blot bestræber dig på at gøre det med så jævne mellemrum som muligt. 

Det er vigtigt at pointere, at dit skæg formentligt skal vaskes meget oftere, end det hår du har på hovedet. Du må huske på, at dit skæg trods alt er en del tættere på din mund. Og derfor kan også sagtens risikere at få en masse madrester og fedtstoffer fat i skægget. Dette gør du ikke i samme omfang med det hår, du har på hovedet, hvor det blot er den gængse luftforurening, du skal slås med.   

Brug sæbe, når du er i bad og vasker dit skæg. Og benyt også gerne en balsam. Ligesom håret på hovedet kan det ende med at se ret kedeligt ud, hvis det ikke får lidt ekstra pleje af og til. 

Det skal klippes med jævne mellemrum 

Dit skæg skal naturligvis også trimmes og holdes ved. Alt efter hvor langt dit skæg er, så er det især meget vigtigt at få det klippet med jævne mellemrum. Ellers kan det hurtigt begynde at se en del sjusket ud. 

Det kan være en god ide at tage til en barber og få det ordnet. På den måde er du sikker på, at det bliver gjort helt ordentligt. Og på den måde er det også en smule nemmere at følge formen på dit skæg, hvis du står senere med en barbermaskine og prøver at studse det lidt til. 

Har du tiden til at pleje dit skæg? 

Det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om ens tid, før man går i gang med at anlægge et skæg. Det tager trods alt lidt tid samt ekstra penge at skulle passe sit skæg ordentligt.  

Du vil formentlig bruge en smule mere tid, imens du er i bad. Det tager lidt ekstra tid at putte shampoo og balsam i dit skæg og skylle det ud. Og derudover er der besøgene ved dem lokale barber, som også æder lidt af ens tid.  

Men når du først kommer ind i rutinen, så er det nu ikke så slemt igen. Det handler bare om at lægge sig nogle nye vaner. Og så bliver det til din nye hverdag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *