Sådan passer du dine melorme

Sådan passer du dine melorme

Der er meget fokus på melorme for tiden, både i pressen og i uddannelsessystemet. Årsagen er blandt andet, at melorme spås en stor fremtid som alternativ kilde til protein – både til menneskemad og dyrefoder.

Hvis du har lyst til at få “jord under neglene” og eksperimentere med de spændende larver selv, er det heldigvis lige til at gå til. Læs med her.

Start med en portion melorme

For at komme i gang, får du brug for en portion levende melorme. De kan købes hos mange dyrehandlere, eller online hos f.eks. https://insektorama.dk/

De leveres som regel i små perforerede bøtter. Bøtterne er fine til transport, men det er vigtigt, at du hurtigst muligt får dem over i større beholdere. Ellers opbygges der hurtigt for høj luftfugtighed, og det kan slå melormene ihjel.

Melormenes beholder

De nye beholdere kan være næsten enhver for for plastbeholder med lodrette glatte sider. Melormene kan ikke kravle lodret, så sider på blot 5-10 cm er rigeligt.

For at sikre god lufttilførsel, er det bedst at brede melormene ud over et så stort areal som muligt. Laget af melorme i bunden bør ikke overstige en centimeters tykkelse.

Har du kun købt 100g, kan beholderen blot være en gammel brugt slikbøtte. Men ved større mængder af larver skal der mere plads til.

Låg er ikke nødvendigt, men vil du bruge det, skal der være masser af ventilation!

Larvernes foder

Melorme stiller ikke store krav til foderet. Men de hedder trods alt “melorme” af en grund: De foretrækker foder baseret på kornholdige produkter, f.eks. mel, havregryn, hvedeklid eller lignende – eller en god blanding af det hele.

Væskebehovet er minimalt, men larverne sætter pris på lidt grønt fra tid til anden, så de kan få fyldt væskedepoterne op. Næsten alle former for grønt kan bruges, lige fra græs og blade til frugt og grøntsager.

Men pas på du ikke overfodrer med grønt, så tørfoderet bliver for fugtigt. Melormene har som sådan ikke noget imod det til en vis grænse, men det øger risikoen for mug og skimmel i foderet.

God fornøjelse med studierne

Med ovenstående burde du ære nogelunde klædt på til at holde melorme over længere tid. God fornøjelse med projektet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *