Ønsker du til at indrette din bolig moderigtigt? Læs videre og bliv inspireret

Ønsker du til at indrette din bolig moderigtigt? Læs videre og bliv inspireret

Du tror måske, at det ikke er til at sige, hvad mode er. Det er antageligvis hvad man gør det til. Ligesom årstiderne skifter moden ustandselig. Blot er det ikke sikkert, at moden trænger sig på med samme velkendte træk, som vinterens kulde, eller sommerens varme. Mode kan med andre ord komme bag på én. Så hvordan kommer du bag om mode?  Hvordan gør du moden hjemlig, så den passer til dine forventninger, eller kan man i det hele taget gøre mode hjemmevant? Din egen bolig, bør selvsagt være stedet, hvor du hører hjemme, ligesom du hører hjemme i egen krop. Så alt efter, om du indretter din krop som din bolig, eller din bolig, som din krop, hører den rette mode og den rette bolig sammen.

Din bolig er dit ansigt – med tørklæder, kan du svøbe det i smukke gevandter

Der kan opstå mange forbehold med hensyn til tørklæder. Stofkvalitet, prisniveau og lignende pragmatiske overvejelser kan synes svære valg. Men denne form for skønsomhed er intet, i forhold til dét, der er væsentligt. Tørklædet skal ligne. Også efterligne. Et moderigtigt tørklæde er ikke blot noget, andre har fundet på. Det er dit eget valg, hvordan du gerne vil præsentere dig, hvordan du ønsker at fremstå. Tørklædet er smukt, vildt, sælsomt, eller kækt fordi det afspejler personen. Tørklædet, der bæres, bærer også person i sig; er et symbol på personen. Dette er ligesom hjemmet, hvor indretningen ligeledes ikke er tilfældig. Den kan se tilfældig ud, for gæster og andre indbudte. Men de ved inderst inde ikke, hvad boligen vidner om. Så lad din bolig og dit tørklæde fungere som vidne. Bær det i hjemmet, som du synes, det skal bæres. Eller betragt det som en kunstgenstand, og vis det frem, for at overraske dine gæster.

Bryd monotonien, og skift din mode, så du tager tiden på dig

Når moden er omskiftelig, skyldes det ikke blot menneskelige luner. De naturlige omgivelser ændrer sig med tiden, og med dette ændrer farverne sig. Ændrer lydende sig. Ændrer stemningen sig. Ved at betragte moden, betragter man også tiden. De mange måder at indrette sit hjem på, kan afspejle den måde, hvorpå man forsøger at indrette sig efter tiden. Man bruger tiden, ligesom man bruger moden. De er begge til rådighed. Frygt derfor ikke, at eksperimentere med din boligs indretning. Den kan afspejle de mange stemningsfulde øjeblikke, som du i løbet af året, har haft lejlighed til at overvære. Forsøger du at matche din stil med naturens egne stilarter, bryder du samtidig med vanen, og lader dig ikke hindre af omskiftelighed. Du kan tage tiden på dig, som du tager dit tørklæde på dig. Det er derfor også vigtigt, at du tager højde for stemningen. Det er ikke alle farver der passer til din person, og de vil derfor heller ikke passe til bolig. Så se dig omkring, så folk kan se dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *