Når det kommer til dine dæk på bilen kan du spare mange penge.

Når det kommer til dine dæk på bilen kan du spare mange penge.

Denmark hører til en af de lande hvor man skal skifte dæk efter sæson, men skal det koste en formue ?

I Danmark har vi et vejr, der skifter så meget efter sæson at du skal køre med forskellige dæk. Det vil sige at der skal sommerdæk til om sommeren, vinterdæk til om vinteren. For de fleste betyder det at du skal have de flotte alufælge af om vintern og på med de grimme stål. Det er så også noget der koster lidt penge. Dem der kører i lande hvor vejret altid er til sommerdæk, de sparer ihvertfald et sæt fælge. Men kan den slags ikke også lade sig gøre her ?

Rent faktisk, så er det muligt at køre med det samme sæt dæk hele året rundt. Du kan nemlig montere helårsdæk på bilen. Det betyder at du kører med de samme dæk hele året rundt. Her sparer du altså allerede flere tusinde kroner, der så kan gå til noget sjovere. Det kan være en miniferie, frækt lingeri til kæresten, mere gejl til bilen eller måske endda en ny mobil. Hvad der er sparet er jo som bekendt tjent. 

Hvorfor kører nogen så med vinter / sommerdæk ?

Grunden til at så mange skifter dæk og kører med henholdsvis sommerdæk og vinterdæk er fordi det er mere sikkert. Et vinterdæk vil altid være mest sikkert om vinteren. Ligeledes er et sommerdæk bedre til brug om sommeren. Helårsdækket er til dels at gå lidt på kompromis med sikkerheden, men forskellen er ikke nær så stor mere. De helårsdæk der produceres i dag er af en utrolig høj kvalitet. De har lidt længere bremselængde end det korrekte sæson dæk, men det er meget lille forskel i dag. Det man ydermere sparer med det er dyre skift hos mekanikeren, hvis man ikke kan selv. Dertil kommer at man heller ikke skal have dæk op opmagasineret. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.