Hvad du bør have i tankerne til udendørs træolie

Hvad du bør have i tankerne til udendørs træolie

Det er ingen hemmelighed, at noget udendørs træ har brug for beskyttelse mod fugt, hvilket fremkalder svampeudvikling, som forårsager forfald, og ultraviolet stråling, som bidrager til udbrænding af træ, som efterfølgende får en sølvfarvet grå farve og gradvist kollapser. Disse dage er der mangfoldige værktøjer samt metoder til forarbejdning af træ, der bevarer og endda forbedrer dets egnethed som byggemateriale. Det er vigtigt at bemærke, at lak og olier, der anvendes til træbearbejdning i levende områder, ikke er egnede til at beskytte træ i åbne områder, da de ikke giver tilstrækkelig beskyttelse af træ mod virkningerne af ugunstige klimatiske faktorer. I denne henseende er der blevet udviklet olie til træ og terrasse, som forhindrer deformation af træ og giver det en særlig glans.

Terrasse gulvolie – de vigtigste slags

Uerfarne gulvmestre stiller spørgsmålet: “Hvorfor imprægnere træet med olie, hvis du kan dække den gamle måde med lak?” Lakken er dog præget af en betydelig ulempe – dannelsen af ​​en stærk lufttæt film, der til sidst slides væk og udsætter træet for ugunstige destruktive faktorer. I modsætning til andre lakmaterialer (primært lak og maling) skaber terracottaolie ikke en stærk film på overfladen af ​​træet, hvilket forstyrrer træoverfladens luftudveksling. Til trods for dette trænger det dybt ned i træ og giver god beskyttelse af træet fra indersiden. Dette efterlader porerne åbne; noget der er væsentligt til god udluftning. Effektiviteten af ​​terracottaolie skyldes, at de udfylder uundgåeligt dannede revner og små mangler i træ, hvilket giver den vandafvisende egenskaber og til tider øger dens slidstyrke. Evnen til polymerisering (oxidering forårsaget af luft) giver effektiv beskyttelse af træ. Beskytter endda fra havvand!

Fordele ved træolie udendørs

Ved at opretholde naturlig fugtudveksling og øge terrassebordets levetid beskytter træolie udendørs mod forfald og ultraviolet stråling på grund af dets aktive tilsætningsstoffer.
På grund af manglen på en solid, hermetisk forseglet film på ydersiden af træet, påvirket af temperatursvingninger, kan den ændre sig i volumen uden at revne og bryde den aktuelle belægning.

Den største fordel ved olie til terrasser er, at den bevarer træets originale farve uden at skade den naturlige struktur og snarere fremhæver den. På grund af denne unikke funktion bevarer træet, der er behandlet med oliesammensætning, sit varme udseende og får en dybere glans end den, der er behandlet med traditionel lak.

Omfanget af terracottaolie er meget bredt. Det bruges ikke udelukkende til at behandle overfladelaget på verandaen, haveparket og forskellige promenader eksponeret for fugtighed, men beskytter også moler, køjer og andre omfangsrige genstande. Olien påføres under behandlingen på de lodrette og vandrette overflader, mens hvor ofte behandlingen bør gentages varierer og er afhængig af den slags træ, der behandles, og de vejrmæssige forhold, hvori den findes. Det er vigtigt at huske, at behandlingen af ​​terrassebrættet med oliesammensætning skal udføres umiddelbart efter, at det er lagt.

Disse dage tilbyder byggemarkedet en omfattende mængde af olier, der bruges til forarbejdning af træ, og valget deraf afhænger direkte af øjeblikkets behov. Der er altså meget at overveje angående træolie udendørs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.