Guide: Hvordan holder jeg styr på min privatøkonomi som ung?

Guide: Hvordan holder jeg styr på min privatøkonomi som ung?

Det kan være svært at holde overblikket over rådighedsbeløb, regninger, udgifter, indtægter osv, når man er ung. Følg med i denne guide, hvis du ønsker mere overblik eller bare vil have nogle tips til din økonomi.

Undersøgelser viser at:

  • 30 % af alle unge har et forbrugslån
  • 35 % af alle unge sparer slet ikke op
  • 14 % af alle unge kender aldrig størrelsen på deres månedlige udgifter
  • 10 % af alle unge har optaget lån for at kunne betale regninger

Er du en af disse unge, eller ønsker du ikke at blive det? Lige meget hvad så kan denne guide hjælpe dig med at få overblik over, og styr på din privatøkonomi.

Har du brug for flere gode råd, så kan du med fordel besøge Overskudikassen.dk.

Hvad kan jeg gøre for at forbedre min privatøkonomi? (Trin for trin)
Først og fremmest er det en god ide, at tilmelde sig betalingsservice. Her køre betalingerne af sig selv, så du ikke skal bekymre dig om, om alle regninger bliver betalt til tiden. Det eneste du skal gøre er, at overfører noget af din løn til din budgetkonto.
Du kan selv tilmelde dig betalingsservice. Men hvis dette er for uoverskueligt eller svært, kan du også få rådgivning hos din bank.

Herefter kan du lave et budget, der holder styr på dine indtægter og udgifter. Dette kan du gøre inde i et Excel ark. Du skriver alle dine udgifter ned og modregner det med din indkomst. Udgifterne kunne være husleje, forsikringer, transport, opsparing mv. På den måde kan du holde styr på, hvad du bruger og hvor meget du har tilbage til dit månedlige rådighedsbeløb.

Du kan også vælge at downloade en Lommebudget app til din mobil, som holder styr på dit budget for dig. Efter du har indtastet de ønskede oplysninger inde i appen, kan du holde orden i dine løbende udgifter, dit månedlige budget, dit luksusforbrug, dine indkøb og meget andet. Appen hjælper dig med at bruge færre penge, så du evt. kan spare op til næste måned.

Hvorfor er det nødvendigt, at holde styr på sin privatøkonomi?
Det er nødvendigt at de faste udgifter bliver betalt, så du ikke bliver smidt ud af din bolig eller får taget din bil. Dine kreditorer er ligeglade med om du glemmer at betale, ikke ved hvordan du betaler eller ikke har tid og råd til at betale.

Derfor er det vigtigt at holde styr på økonomien, så du ikke stifter gæld, som du måske skal betale af på i flere år. Betal dine regninger, spar hvor du kan og sæt dig ind i økonomien. Hvis du finder dette problematisk, så er der helt sikkert nogle der kan hjælpe dig. Bland andet din bank, din familie, SKAT, din kommune eller en revisor som for eksempel Revision Næstved.

Fordelene ved en opsparing er renteindtægter og uforudsete udgifter. Hvis vaskemaskinen går i stykker eller ovnen ikke virker, så er det en god ide med en ’buffer’. Derpå har du ikke noget problem med at financierer alt det uforudsete.

Held og lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *