Gør bæredygtighed til en investering

Gør bæredygtighed til en investering

De fleste af os vil gerne have en mere grøn hverdag og leve på en bæredygtig måde. Desværre er økonomien ofte den første hæmsko i forhold til vores grønne ambitioner, for man kan nemt miste motivationen, når det for alvor kan mærkes på pengepungen.

Herunder har vi samlet en række gode råd, som kan hjælpe dig med at gøre din omstilling til bæredygtighed til en investering, som ikke rammer din pengepung.

vinduer hos bedst og billigst

Tag cyklen eller gå oftere

Bæredygtighed handler ikke kun om fravalg og at undvære. Du kan også vælge at se bæredygtighed som et tilvalg af andre ting – for eksempel kan du tilvælge at tage cyklen oftere, for på den måde lader du bilen stå derhjemme.

Os danskere er generelt rigtig flittige til at cykle, og det er nærmest uhørt, at et dansk barn ikke kan cykle. Alligevel er der en tendens til, at vi bliver mere dovne med alderen, og det er fristende at tage bilen, når den står udenfor.

Gør det til en vane at cykle, når du skal ud på en kortere tur. Det er en økonomisk investering, og derudover er det også en investering i din egen sundhed.

Udnyt din plads til dyrkning af grøntsager

Har du en græsplæne som du ikke bruger til noget? Måske skal du overveje at dyrke dine egne grøntsager. Det kan både være en spændende og udfordrende proces, som giver fantastiske resultater.

Grøntsager og frugter fra egen have smager ganske enkelt bedre, og du behøver ikke nødvendigvis at lægge timevis af arbejde i haven. Der findes mange nemme grøntsager, som ikke kræver den store indsats at dyrke.

De danske græsplæner udgør et kæmpe spildt potentiale, da det er god jord, som bare ligger hen år efter år. Så få startet den køkkenhave. Det er bæredygtigt, sundt og sjovt.

Du kan også sagtens dyrke dine grøntsager, selvom du bor i lejlighed. En vindueskarm har også stort potentiale, hvis den udnyttes helt optimalt – og en altan kan give rigtig mange tomater i løbet af en sæson.

Invester i bæredygtige boligforbedringer

Du har måske friværdi, hvis du bor i ejerbolig, og det kan være nærliggende at investere denne friværdi i boligforbedringer. Du kan sagtens vælge at investere i et nyt luksusbadeværelse eller lignende, men alternativt kan du også vælge at en bæredygtig investering.

Der findes mange forskellige typer af bæredygtige investeringer, men nye vinduer er én af de investeringer, som bedst kan betale sig. De behøver ikke at koste en formue, hvilket du blandt andet kan se på Bedst & Billigst. Nye vinduer vil reducere din varmeregning, derudover øger de også værdien af din bolig.

Hvis dine vinduer ikke trænger til udskiftning, kan du også vælge at investere i andre boligforbedringer, som indtjener sig selv automatisk. Solceller eller grøn opvarmning er gode eksempler – og selvom der er tale om store investeringer, så er gevinsten også stor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.