Fugt i fundamentet kræver et omfangsdræn

Fugt i fundamentet kræver et omfangsdræn

Der er mange, der ikke ved, hvad et omfangsdræn er, og det er i grunden ikke så underligt. Sagen er nemlig den, at det er et dræn, der bliver gravet ned rundt om huset og indfanger mængderne af vand. Man kan dermed sammenligne det med en tagrende med den undtagelse, at omfangsdrænet jo altså er underjordisk.

Et omfangsdræn kan være en god løsning for dig, der dagligt eller ugentligt bemærker fugt i huset. Sagen er nemlig den, at fugt kan gøre utrolig stor skade på stort set alle materialer, og derfor bør man ikke vente længe med at handle på situationen. Et omfangsdræn koster typisk 5.000 kr.-10.000 kr., og de penge er altså godt givet ud sammenlignet med skadesomfanget, som fugt kan medføre, du kan læse mere her.

Hold øje med tegn på fugt

Det er ikke altid, at tegnene på fugt i huset er så tydelige, at man lægger mærke til dem hver dag. Derfor bør man se godt efter og være på udkig efter:

  • Fugtskjolder
  • Mørke aftegninger, når der er tale om træ
  • Lugtgener
  • Krakeleret puds

Er man blot en smule opmærksom på husets tilstand, kan man ofte indfange de værste ting, inden de når at udvikle sig til uoverskuelige skader.

Der skal fagfolk til

Har man problemer med fugt i dagligdagen, så handler det om at agere på det. Først og fremmest bør man forsøge at få konstateret, om huset er bygget på en grund med meget vand. Er dette tilfælde, bør man altid rådføre sig med fagfolk. I nogle situationer er et omfangsdræn den bedste løsning. Du kan også blive klogere om fundamenter generelt på fundamentguide.dk

Skal man have lagt omfangsdræn, er det vigtigt, at det er fagfolk, der udfører arbejdet. Der er tale om et arbejde, der i de fleste tilfælde er for avanceret til, at man selv kan udføre det. Lader man fagfolk om at udføre arbejdet, kan man også i højere grad hvile trygt i, at alt efterfølgende er i den skønneste orden, hvilket rigtig mange sætter rigtig stor pris på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *