Det skal du vide om massage

Det skal du vide om massage

Massage er en behandlingsform, hvor man bruger forskellige teknikker og greb op kroppen. Massøren bruger bl.a. hænder, underarme, albuer eller endda redskaber til at udføre behandlingen. I denne artikel går vi i dybden med massage og kommer nærmere ind på, hvordan det foregår og hvad det kan afhjælpe.

Hvordan foregår massage?

Når man tager til massage for første gang, vil man opleve en kombination af konsultation og behandling. Det går her ud på at finde ud af, hvad problemerne er, så de kan blive behandlet.

Efter en indledende samtale undersøger behandleren de steder, hvor du som klient har smerter, nedsat bevægelsesfrihed eller andre gener og herefter begynder selve behandlingen. Behandlingen foregår med olie og afhængigt at behandlingen benyttes forskellige massageteknikker.

Massagen skal være ligevægtig, hvilket betyder, at når du får massage af ryg, skal du også have massage af bryst. Kroppen hænger nemlig sammen og der skal være synergi mellem de steder på kroppen, hvor du får massage.

Hvad skal man gøre efter massage?

Det er meget vigtigt at du drikker en masse vand efter du har været til massage. Under massage bliver kroppen aktiveret og blodcirkulationen øget – og det betyder, at affaldsstofferne har nemmere ved at komme ud af kroppen. Jo mere vand du drikker, jo hurtigere kan du komme af med disse affaldsstoffer.

Hvad kan massage afhjælpe?

Massage kan hjælpe dig med mange forskellige problemer som opstår i kroppen. Det kan bl.a. være godt, hvis du døjer med spændingshovedpine, sportsskader, muskelspændinger og tennis- og golfalbue, men det er også et godt redskab, hvis du f.eks. lider af træthed eller stress. Massage er altså en god behandlingsform for mange forskellige gener. Hvis du døjer med nogle af disse gener, anbefaler vi, at du bestiller tid til massage her.

Hvornår bør man ikke få massage?

Massage er ikke altid en god idé, især ikke, hvis der er tale om f.eks. betændelse/inflammation i kroppen, akutte skader eller knoglebrud eller kræftsvulster. Man må heller ikke få massage, hvis man har høj feber eller lider af en smitsom hudsygdom.

Gør massage ondt?

De fleste forbinder massage med noget rart og afslappende, og mange bliver derfor forbavsede, når de er ømme i kroppen efter en behandling. Det er dog helt normalt at opleve ømhed, især hvis massagen er gået i dybden med muskler, der ikke normalt bliver rørt eller hvis man ikke er vant til at få massage. Ømheden kan vare i 1-2 dage og kan lindes med bl.a. en varmepude, en ispose eller et varmt bad. Efter flere behandlinger vil der ofte ikke længere opleves ømhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *