Det skal du vide, inden du køber hus 

Det skal du vide, inden du køber hus 

Når man står og skal købe hus for første gang, træder man ind i en helt ny verden, og der er mange ting, man skal forholde sig til. Det kan synes lidt overvældende, og man kan være bekymret for, om man nu er opmærksom på det hele. Her i artiklen ser vi på tre vigtige ting, I bør have i tankerne, inden I sætter jeres underskrift på købskontrakten og drager afsted mod jeres nye bolig. 

Det kan være forvirrende at skulle undersøge og forholde sig til alle de ting, der uværgeligt følger med så stor en beslutning som at købe hus, og der er en række faldgruber, man skal styre udenom. I værste fald kan det koste jer dyrt, både på bankkontoen og på ærgrelseskontoen, hvis I ikke har gjort jeres forarbejde godt nok. 

Det skal du være opmærksom på 

Bankforbehold 

En vigtig ting, I bør vide, inden I skriver under, er at sørge for et bankforbehold. Et bankforbehold er en aftale, der betyder, at handlen kun er gældende, hvis banken godkender finansieringen. Med et bankforbehold risikerer I ikke at blive hængt op på noget, I ikke kan honorere, og det er derfor af stor vigtighed at sikre sig med en sådan aftale. Hvis I skriver under uden at have finansieringen på plads, kan I i princippet risikere at blive hængt op på købet, og så står I i en meget dårlig situation. 

Tilstandsrapport 

En anden nok så vigtig ting, man bør have på plads inden et huskøb er en tilstandsrapport. En tilstandsrapport skrives, efter en byggesagkyndig nøje har gennemgået huset for skader og mangler, og med en tilstandsrapport bør der ikke efterfølgende kunne vise sig skader, som kan koste mange penge at udbedre. Med andre ord risikerer man med en tilstandsrapport ikke at købe katten i sækken. Skaderne kan være f.eks. sætningsskader i fundamentet, et tag der skal skiftes eller måske forældede installationer.  

Tinglysninger 

Når du køber en bolig, bør du også undersøge, om der foreligger tinglysninger, der kan have betydning for dig. Disse tinglysninger vil som regel komme frem i forbindelse med handlen, men i og med at det kan have store konsekvenser, er det i jeres egen interesse at undersøge disse forud for handlen. En tinglysning er en slags dom eller kendelse og kan f.eks. handle om, at badegæster må benytte en sti, der går gennem jeres sommerhusgrund, når de skal til stranden. Hvis stien er tinglyst, må I ikke bare fjerne stien eller lægge den et andet sted på jeres grund.  

Der er som sagt mange ting, man skal være opmærksom på, inden man finder kuglepennen frem og sætter sin underskrift. Udover de ovennævnte punkter bør I også se på, om jeres naboer virker som nogen, I kan få et godt forhold til eller om S-toget kører lige bag ved jeres grund og kan forårsage støj. Når man køber et hus, forventer man at bo der i mange år, og det er derfor vigtigt ikke at sjuske med research og forberedelse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *