Derfor skal du kontakte en begravelsesservice efter dødsfaldet

Derfor skal du kontakte en begravelsesservice efter dødsfaldet

Det kan være rigtig hårdt at tage afsked med en nær, som er gået bort ved døden. Ikke bare fordi man må sige farvel til en person, som har været en vigtig del af livet, men også fordi at det kan være dig, som får den opgave at planlægge den kommende begravelse. For helt paradoksalt, så er det den allernærmeste familie, som ikke bare er ramt af den største sorg, men også må være dem, der tager ansvar for at planlægge en begravelse eller bisættelse.

Heldigvis kan du få professionel hjælp til denne opgave. Vores lokale bedemand i Varde har hjulpet os med at forklare, hvorfor du skal kontakte en begravelsesservice efter dødsfaldet.

Få professionel hjælp, som giver dig plads til at kunne sørge

Når du får hjælp af en bedemand til at planlægge en kommende begravelse eller bisættelse, får du en professionel hjælp, som giver dig selv mulighed for at i stedet fokusere på at få taklet din sorg – bandt andet ved at have bedre tid til at tale tingene igennem med din familie.

De fleste vælger naturligvis en lokal bedemand, fordi der er en særlig tryghed i, at bedemanden kender lokalområdet og dermed også kirken i sognet etc.

Bedemanden kan bistå med rigtig mange opgaver, hvormed du får mere frihed til at koncentrere dig om at sørge. Disse opgaver kan f.eks. være at koordinere samtalen mellem familien til den afdøde og kirken – herunder rettere præsten og graveren. Præsten skal udstyres med stikord og fortællinger om afdøde, som kan bruges til en mindetale i kirken, mens graveren kan vise gravsteder m.m. frem og forklare om processen. Derudover kan bedemanden hjælpe med de praktiske opgaver i forbindelse med at bestille blomster og blomsterkranse, bestille en kiste eller en urne, bestiller blomsterkranse og blomster, flytte blomster fra kirke til gravsted, køre rustvogn, klæde liget på, vejlede i ansøgning om begravelseshjælp (økonomisk støtte), vejlede i forbindelse med dokumenter som Min Sidste Vilje (afdødes egne ønsker til sin begravelse) og meget mere.                                                

Det er alt sammen med til at sikre, at familien får overskud til at tage sig af hinanden og få planlagt den helt rette afsked i afdødes ånd. Og det er naturligvis vigtigt med et ordentligt farvel, når man skal komme sig over situationens virkelighed. Derfor kan det svare sig at kontakte den lokale bedemand for hjælp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *